Hírlevél 2. Mennyire ismered a vizet

Mennyire ismered a vizet, melyet minden nap fogyasztasz és használsz?

Vajon tudod-e, hogy miből áll?

Persze, azzal szinte mindenki tisztában van, hogy a víz két rész hidrogén és egy rész oxigén keveréke. Viszont az már korántsem biztos, hogy ebben a formában jut el hozzád is. Sőt!

Hazánkban a vizet többnyire kutakból nyerik. Azonban ez nagyon drága eljárás, és ezért a folyókat, patakokat, és tavakat is igénybe veszik. Azt pedig azt hiszem nem kell mondanom, hogy milyen hazánk édesvizeinek a tisztasága…

A magyarországi települések jelentős részének az ivóvize rendkívül rossz minőségű. A jelenlegi vas- és mangántalanító berendezés üzemképtelensége, valamint az EU szabványok figyelembevételével kiadott, 201/2001 sz. kormányrendeletben foglalt, arzénmentesítési kötelezettség miatt, szükséges lenne egy korszerű víztisztító berendezés beszerzése. Azonban egy ilyen berendezés sajnos nagyon sokba kerül.

Mit tartalmazhat az ivóvíz?

Esetenként vírusokat, baktériumokat, nitrátokat, a mindenki által ismert klórt, nehézfémeket, vegyszereket, növényvédő szereket, vízkövet…. hogy csak a legfontosabbakat említsem. Mindemellett, ami mára már nem is annyira meglepő, hogy különféle gyógyszer – és hormon maradványokat is tartalmazhat.

Melyek a leggyakrabban előforduló gyógyszerek vizeinkben?

Azok, melyeket a lakosság a legnagyobb mennyiségben fogyaszt: szívgyógyszerek, altatók, fájdalomcsillapítók, stb.…

gyógyszermaradványok a vízbenÉs még nem beszéltünk a női hormonokról. Magyarországon nagyságrendileg két millió nő fogyaszt fogamzásgátló tablettát. Ezek maradványai a vizelettel úgyszintén visszakerülnek az élővizekbe, majd megkapjuk újbóli fogyasztásra a csapvízen keresztül korra, nemre való tekintet nélkül.

Nem véletlen az egyre több nemi identitási problémákkal küzdő ember, az egyre több terméketlen férfi, meddő nő… Egyszerűen felborul az emberek hormonháztartása.

A hormonokat, gyógyszermaradványokat a vízből még a biológiai lebontású szennyvíztisztítás sem képes eltávolítani. Ez teljesen érthető, hiszen ezek nagy része mind mesterséges, vegyi anyag, amit semmi sem képes lebontani…

Ezek után azt hiszem most te is elgondolkodtál azon, hogy valamit kellene gyorsan tenned azért, hogy gyermekedet, családodat ne érjék tovább ezek a káros anyagok.
Baráti üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó

Ui: amennyiben azonnali megoldásra van szükséged garantált tisztaságú ivóvízre:

Ha csak a fürdővizet szeretnéd biztonságosabbá tenni: