Hírlevél 3. Mit adjak inni a kisbabámnak?

 

Biztosan benned is felmerült a kérdés:

Mit adjak inni a kisbabámnak?

Az újszülöttek testének 80%-a víz, míg egy felnőtt emberi testnek csak 60%-át teszi ki. Ezért a babák sok folyadékot igényelnek, és az első két évben sokkal érzékenyebbek is a különféle környezeti hatásokra. Gondolok itt pl. a káros anyagokra. Ezek könnyebben leterhelhetik a picik testét, mert még nem fejlődött ki náluk a megfelelő ellenálló képesség.

Biztosan találkoztál már a vízforraló szélén kicsapódó fehér lepedékkel, és a csap szűrőjében fellelhető apró kavicsokkal. Ezek mind a vízből kerülnek oda.

A kisbabák számára az anyatej a legbiztonságosabb és legegészségesebb táplálék. Azonban a szoptatás utáni időszakban is figyelni kell arra, hogy a kisbabák táplálkozása a lehető legbiztonságosabb és legegészségesebb legyen.

Dr. Czinner Antal gyermekgyógyász professzor szerint a még fejletlen immunrendszerének és veséjének köszönhetően a csecsemők fokozottan érzékenyek minden, a környezetből a szervezetükbe kerülő szennyeződésre, felesleges anyagra. Csak 1 éves kor körül éri el a vese azt a fejlettségi szintet, ami a felnőttekével már körülbelül megegyezik.

Ezért jó minőségű folyadékra, elsősorban alacsony ásványianyag-tartalmú, és minden szennyeződéstől mentes vízre van szükségük. És itt gondolok nem csak az ivóvízre, hanem a tea, tápszer, stb. elkészítéséhez használt vízre is.

A csecsemő nem „kicsi felnőtt”.

Igényei mindenben eltérnek a felnőttekétől, sőt, a kisgyermekekétől is. Ezt szem előtt tartva kell táplálnunk, gondoskodnunk róla.

A vezetékes víz minőségét sok minden veszélyeztetheti, többek között a rendszer elavultsága, szennyezettsége. Biztosan te is forralással tisztítod a vizet.

Ez egy évtizedek óta „működő” megoldás, a vízben található élő mikroorganizmusok, baktériumok ellen. Azonban az ivóvízben lévő egyéb szennyeződésektől, nehézfémektől, vegyi anyagoktól ezen az úton nem tudunk megszabadulni.

Mert forralással a tiszta víz elpárolog, és ami ott marad, az még koncentráltabb formában tartalmazza a káros anyagokat. 

A palackozott, szénsavmentes ásványvizekkel pedig az a gond, hogy több ásványi anyagot tartalmazhatnak a kelleténél.
Erre a problémára jelenthetnek megoldást az otthonunkba beépíthető, legmodernebb technológiát képviselő ivóvíztisztító berendezések, fürdetésre pedig a zuhanyszűrők.

Baráti üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó

Ui: amennyiben azonnali megoldásra van szükséged garantált tisztaságú ivóvízre:
Ha csak a fürdővizet szeretnéd biztonságosabbá tenni: