Hírlevél 5. Mi az a KDF

Mi az a KDF?

Az angol Kinetic Degradation Fluxion [Kinetikai (mozgási) degradációs (lebontás, szétbontás kémiában) folyamat] rövidítése. Ez egy nagyon nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, melynek működése a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik.

Kémiai értelemben az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent.

Ezen formula segítségével a klórt és a nehézfémeket távolítják el a vízből.

A KDF réteg úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, és így a szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre.

Ez a vegyi eljárás enyhén antibakteriális, alga- és gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást is.

Azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

A KDF formula meghosszabbítja a szénszűrők élettartamát és növeli azok hatékonyságát. (Amerikában klinikai laboratóriumokban, mosodákban használják, sőt az egyik legnagyobb farmergyártó cég is ilyen szűrőt használ előkezelésre, amivel jelentős költségmegtakarítást is elért.)

Magasabb hőmérsékletű víz esetén is hatékonyan működik a KDF, ezért a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy kádba engedett víz) szűrésének. A KDF technológia a zuhanyszűrőkbe építve mára már elterjedt a háztartásokban, elsősorban Amerikában, Nyugat-Európában és a Távol-Keleten, mivel magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz esetén is hatékonyan működik.

A KDF zuhanyszűrő célja, hogy ...

1. …eltávolítsa a vízből az egészségre ártalmas klórt és klórszármazékokat, fémeket (pl.: ólom, higany, vas, arzén); 

2. …ezáltal csökkentse a betegségek (pl. ekcéma) kialakulásának veszélyét;

3. …plusz megakadályozza a bőr kiszáradását, öregedését, hámlását, viszketését, ezáltal egészséges, rugalmas bőrt, illetve selymes, csillogó hajat biztosítson;

4. …továbbá negatív ionok vízbe juttatásával élénkítő, frissítő hatást fejtsen ki.

A KDF szűrő hosszútávon képes eltávolítani a vízből az egészségre ártalmas klórt, mivel azt nem magába gyűjti, hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva kősóvá alakítja. (A kősó jelenléte fürdővizeinkben kimondottan előnyös -lásd fürdősók-, mert mindent kiszív a pórusokból, ami nem oda való!) A zuhanyszűrő emellett megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését.

A KDF technológia négy világszervezet tanúsítványát is megszerezte (ISO, NSF, WQA, EPA).

1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal (EPA) „baktériumírtó készüléknek” nevezte el a KDF formulát, mivel felismerték, hogy szénszűrővel alkalmazva megöli a baktériumokat.

A KDF technológia minősítései:

Az ISO (International Organization of Standardisation), a világ legnagyobb szabványügyi szervezete.

Az NSF International (Nemzeti Közegészségügyi Alapítvány) segít megvédeni az emberek egészségét azáltal, hogy termékeket minősít és hogy élelmiszerekre, vízre, levegőre és fogyasztási cikkekre standardokat ír elő.

A WQA (Vízminőségi Egyesülés) egy non-profit nemzetközi kereskedelmi szervezet, mely képviseli a háztartási, kereskedelmi, ipari és városi vízkezelési területet. E szervezet termékteszteket végez, és szakértőket oktat.

Az EPA (Amerikai Környezetvédő Hivatal) létrehozásának oka, hogy helyreállítsa azokat a károkat, melyeket a természeteskörnyezetünkben tettünk.

Baráti üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó

Ui: amennyiben azonnali megoldásra van szükséged garantált tisztaságú ivóvízre:
Ha csak a fürdővizet szeretnéd biztonságosabbá tenni: